Σογιαδοπιτάκια Νηστίσιμα


Για τη ζύμη:
  • 1 φλιτζ. τσαγιού βιτάμ λιωμένο (το λιώνω σε χαμηλή φωτιά σε μια γαλατιέρα)
  • 1         >>           νερό
  • 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του(κόκκινη συσκευασία)
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
 Για τη γέμιση:
  • 1 φλιτζ. τσαγιού σόγια (την πλένω πρώτα σε σουρωτήρι, θα φουσκώσει λίγο σαν το ρύζι)
  • 1/4     >>             ελαιόλαδο
  • 1/2     >>             νερό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα στον τρίφτη
  • 1/4 κουταλάκι πιπέρι
  • 1/4      >>        αλάτι


Ζύμη:
Βάζω σε μια λεκανίτσα όλα τα υλικά και ζυμώνω με τα χέρια.
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή.




Γέμιση:
Βάζω στην κατσαρόλα το λάδι με το κρεμμύδι για να μαραθεί λίγο. Έπειτα ρίχνω και τα υπόλοιπα υλικά. Τα αφήνω να βράσουν όσο χρειάζεται για να πιουν το νερό. Λίγα λεπτάκια μόνο θα χρειαστούν.


Με τη ζύμη ανοίγω μικρά φύλλα και με ένα κουπ-πατ ή ένα μικρό μπολάκι πιέζω και κόβω στρόγγυλα κομμάτια.Το φύλλο γίνεται και με το χέρι αλλά πιο εύκολο είναι με έναν πλάστη.










Βάζω σε κάθε κομμάτι από ένα κουταλάκι γέμιση, σκεπάζω σαν μισοφέγγαρο και κλείνω τις άκρες με πηρούνι για να μην ανοίξουν.

Τα τοποθετώ σε ταψί που έχω στρώσει αντικολλητικό χαρτί και στο φούρνο στους 180βαθμούς για 30 λεπτά. Μην περιμένετε να ροδίσουν, είπαμε ότι είναι νηστίσιμα και δεν βάζουμε αυγό από πάνω.
 









                                        Καλή επιτυχία!

12 σχόλια:

Ανεράιδα είπε...

Φωτεινή, καλή αρχή!! Πολύ ωραίος ο τίτλος σου!! Γέλασα με τη διευκρίνηση (προηγούμενο ποστ), μου θυμίζεις τα πρώτα μου βήματα (εγώ κοτζάμ γαιδούρα 30 χρονών άρχισα να μαγειρεύω) και ωραία ιδέα να απευθυνθείς σε άλλους αρχάριους...
Πάντως, η πρώτη σου συνταγή μόνο για αρχάριους δε μου φάνηκε...πολύ χρήσιμη για νηστεία. Μπράβο!!

Φωτεινή είπε...

Thank you! Η αλήθεια είναι ότι έλεγα να ξεκινήσω με κάτι πιο εύκολο, αλλά λόγω νηστείας είπα να φτιάξω και να αναρτήσω αυτή τη συνταγή που παραδοσιακά την φτιάχνουμε τέτοιες μέρες πάντα στο σπίτι!

erifili είπε...

Καλορίζικο το νέο σου σπιτάκι.Πολύ μου άρεσε η συνταγή σου. Πρωτότυπη.Καλή Ανάσταση.

Betty's Cuisine είπε...

Καλορίζικο το νέο σου blog!

Πολλές και καλές αναρτήσεις σου εύχομαι!

dhmhtra είπε...

Καλώς ήρθες στο χώρο ...της κουζίνας! Σου εύχομαι πολλές και νόστιμες αναρτήσεις!

eleni είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή...

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Καλορίζικος ο τέντζερης και να λιώσει απο το μαγείρεμα!
Πάντα νόστιμα και μυρωδάτα φαγητά γεμάτος!!

Ανεράιδα είπε...

Φωτεινή μου, επανέρχομαι για να σε ευχαριστήσω ιδιαίτερα για τα καλά σου λόγια και τις πολύτιμες ευχές σου!!

Ανώνυμος είπε...

euxaristo euxaristo :) haha kai pragmati niotho polu sexy me to neo mou mallaki.. Mallon epeidi blepo poso megali einai i diafora :D

a pink dreamer είπε...

καλημερα!!!!πολυ πρωτοτυπη συνταγη για πιτακια που λατρευω!!!

Ανώνυμος είπε...

βραβείο από εμένα για εσένα (τι να κάνω μου τα δίνουν και πρέπει κι εγώ να τα μοιράσω) φιλιά
http://www.tallamarh.blogspot.com/

Irini είπε...

Καλή αρχή σου εύχομαι Φωτεινή!! Όπως λέει και η φίλη μας Ανεραίδα ο τίτλος είναι πολύ όμορφος και είναι πολύ καλό που θα βάζεις εύκολες συνταγές,τις αγαπάμε όλοι ακόμα και οι πιο προχωρημένοι.Πολλά φιλιά!!

Την κουτάλα κρατάει η ........

Η φωτογραφία μου
Είμαι η Φωτεινή, είμαι 29 (και είμαι καλά)! Στο blog μου θα βρείτε κάτι από μένα, ότι μου αρέσει να δημιουργώ για να ξεφεύγω από την καθημερινότητα! Enjoy!

Followers